T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Zeytinburnu Şehitler Bilim ve Sanat Merkezi

BİLSEM YAZ OKULU AÇILIYOR

Bilim ve sanat alanında açılacak programlara başvuran tüm öğrenciler eğitime katılabilecek.   Programlar; ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri için ayrı ayrı hazırlandı. Etkinlik temelli geliştirilen programlarda öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyellerini en üst düzeyde ortaya koyabilmelerini sağlamak ve yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirmelerine katkı sunmak amaçlandı.    Öğrencilerin atölyelerde aldıkları eğitim ile bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren; üretken, sorun çözen, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmeleri, yetenekleri ve yaratıcılıklarını erken yaşta fark ederek en üst düzeyde kullanmaları ve beceriler edinmeleri hedeflendi.   

 

KURS  SÜRELERİ

 8.1.    Yaz döneminde açılacak BYO kurslarının her yıl yayınlanacak kılavuzda belirtilen takvim doğrultusunda 6 hafta süreyle yapılması esastır. İlçe, ilveyaülkegenelindegenelhayatıetkileyensalgınhastalık,doğalafet,elverişsizhavakoşullarıvebenzeri durumlardabusürelerBakanlıkveya mülkiidareamirliklerincedeğiştirilebilir.

      8.2.    BYO kurslarının; hafta içi ve cumartesi günleri yapılması esastır. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40dakikadır.

      8.3.    BYO kurslarının kurs saatleri, kurs merkezinin imkânları ölçüsünde her birkursgünü2saattenaz,8saattençokolmamaküzereplanlanır.Derslerin40’ardakikaolarakayrıayrı işlenmesi esastır. Ancak atölye/ders içeriği, ulaşım, güvenlik, iklim gibi konularda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyledersler blok şeklinde de yapılabilir.

 

     BİLSEM YAZ OKULLARI TAKVİMİ

İŞLEMLER

YAZDÖNEMİ

KURSLARI

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme KursMerkezibaşvurularınınalınmasıveil/ilçemillî                               eğitimmüdürlüklerinceonaylanması.

22-28Mayıs2023

 

BİLSEM Öğretmenbaşvurularınınalınması ve onaylanması

29 Mayıs-4Haziran2023

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alacak idareci ve öğretmenlerin bilgilerinin il milli eğitim müdürlüklerince Bakanlığa bildirilmesi

05-11Haziran2023

     *Öğrencibaşvurularınınalınması.

 

12-18Haziran2023

BİLSEM Yaz Okulu atölye/dersliklerin öğrenci listeleri/gruplarınınoluşturulması,

e-Kurs modülünün açılarak veri girişlerinin yapılması

19-25Haziran2023

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarınbaşlaması.

3Temmuz2023

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıntamamlanması.

13 Ağustos2023

 

KURSLARAÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI


5.1.   Kurslara; resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler ilegenel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencilerinden; 2 inci ve 12 nci sınıflar dâhil bu aralıkta öğrenim gören öğrenciler başvurabilir.

 

                  5.2.    BYO kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçesınırlarıdışında dakursa katılabilir.

 

                  5.3.      Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerin velileri tarafından BYO kurs merkezi müdürlüğüne bu kılavuzda yayınlanan takvim doğrultusunda şahsen kurs başvurusuyapılır (Ek:4 BYO Kursu Öğrenci Başvuru Formu). Başvuru sırasında velilerin öğrencinin kimlik bilgilerini ibraz etmesi zorunludur.

 

             5.4.    Öğrenciler BYO kurs merkezince belirlenen atölye/derslerden ve kursta lebinde bulunanöğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.

 

 

7.KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI/SONLANDIRILMASI

 

7.1.    Herbir kursprogramına devam edecek öğrenci sayısının10’dan az olmaması esastır.Öğrenci sayısının üst sınırı atölye/dersliğin kapasitesi doğrultusunda kurs merkezi tarafından belirlenir.  Herbirgrubunazamisayısıdolmadanyenigrupoluşturulamaz.

 

7.2.    BYO kurslarında gruplar; sınıf seviyesi yerine aynı kademedeki öğrencilerin eğitim alacağı şekilde oluşturulur. Bir atölye/ders için ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerinde ayrı ayrı gruplar açılabilir.

 

7.3.    Öğrencinin başvuru yaptığı ilçede birdenfazlakursmerkezinin bulunmaması, öğrencilerinulaşımimkânınınolmamasıgibisebeplerle bir atölye/derslikte mevcudun10’aulaşamaması durumunda, ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile 5 öğrenciden az olmamak kaydıyla grup oluşturulabilir.

 

7.4.    Açılan herbir kursta öğrenci sayısının devamsızlık nedeniyle 5’inaltına düşmesi durumunda, kurs merkezi müdürü tarafından ivedilikle il/ilçe millî eğitim müdürlüğü DYK komisyonuna kursun birleştirilmesiveya kapatılmasına ilişkin teklif yazılı olarak yapılır. Kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına il/ilçe millîeğitim müdürlüğü DYK komisyonunca 3 iş günü içinde karar verilir ve bu karar yazılı olarak kurs merkezi müdürlüğünebildirilir.

 


NOT:ÖĞRETMEN BAŞVURULARININ ALINMASINDAN SONRA AÇILACAK ATÖLYELER İLE İLGİLİ BİLGİLER WEB SİTEMİZDE PAYLAŞILACAKTIR.


(TERCİH ETİĞİNİZ ATÖLYEDE 5 ÖĞRENCİ SAYISINA ULAŞILAMAZSA AÇILMAYACAKTIR.BU NEDENLE ALTERNATİF ATÖLYE TERCİHİ YAPABİLİRSİNİZ)


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.05.2023 - Güncelleme: 25.05.2023 18:57 - Görüntülenme: 274
  Beğen | 1  kişi beğendi