E-TWİNNİNG-Blue Marble Science Institute: You Don't Have To Grow Up To Be A Scientist! Projesi kapsamında yapılan çalışmalarımız.

Kurumumuz Fen Bilimleri öğretmeni Zeynep AYDOĞDU koordinatörlüğünde yürütülen Blue Marble Science Institute: You Don't Have To Grow Up To Be A Scientist! (Mavi Bilye Enstitüsü: Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok!) adlı e-Twinning projemiz, etkinliklerine hızla devam etmektedir.

9 Mayıs Dünya e-Twinning Günü sebebiyle öğrenci ve öğretmenlerimiz ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda proje yürütücüsü Gülçin Rodoplu, Uluslararası e-Twininng günü üzerine kısa bir seminer verdi. Seminerden sonra öğrencilerle beraber eğlenceli ve eğitsel Web 2.0 araçlarıyla oyunlar oynandı.

Ayrıca proje kapsamında öğrencilerimiz, alanında uzman kişilerin faydalı ve ilginç bilgiler verdiği dopdolu iki çevrimiçi seminere de katıldı.

Öğrencilerimiz önce Krakow Üniversitesinde Astrofizik alanında çalışan Doç Dr. Tuğça ŞENER ile Astronominin Doğası ve Sürdürülebilirlik seminerine katıldı. Uzay, uzay çalışmaları ve Işık Kirliliği üzerine derin ve faydalı bir sohbet gerçekleşti.

Başka bir akşam öğrencilerimiz, Türkiye adına Arktika ve Antarktika bölgelerinde çalışmalar yürüten TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü ekibinde yer alan mühendis Dr. Sinan YİRMİBEŞOĞLU ile güzel ve öğretici başka bir seminere katıldılar. Seminerde kutup bölgelerine, orada yaşan canlılara ve Küresel Isınmanın kutuplar üzerindeki etkilerine dair farklı ve ilginç bilgiler sunuldu.

06-06-202306-06-202306-06-202306-06-202306-06-202306-06-2023

Yayın: 06.06.2023 - Güncelleme: 04.01.2024 17:11 - Görüntülenme: 226