T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Zeytinburnu Şehitler Bilim ve Sanat Merkezi

Duyurular

May

May

2024 Yılı tahmini bütçesi aşağıdaki görsellerde gösterilmektedir.

Nis

Kan Bağışı Kampanyası Başlıyor.

Nis

18 Mayıs Dünya Müzeler Günü

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

           İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

          Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

   Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

      "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Şbt

Değerli velilerimiz katılımcı listemiz ve etkinlik saatlerimiz görselde yer almaktadır. Katılımlarınızı bekliyoruz.

Ekm

Ağu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında merkezimize kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin kayıt tarihleri 21 Ağustos 2023-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacaktır.

 

May

Bilim ve sanat alanında açılacak programlara başvuran tüm öğrenciler eğitime katılabilecek.   Programlar; ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri için ayrı ayrı hazırlandı. Etkinlik temelli geliştirilen programlarda öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda potansiyellerini en üst düzeyde ortaya koyabilmelerini sağlamak ve yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirmelerine katkı sunmak amaçlandı.    Öğrencilerin atölyelerde aldıkları eğitim ile bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren; üretken, sorun çözen, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmeleri, yetenekleri ve yaratıcılıklarını erken yaşta fark ederek en üst düzeyde kullanmaları ve beceriler edinmeleri hedeflendi.   

 

KURS  SÜRELERİ

 8.1.    Yaz döneminde açılacak BYO kurslarının her yıl yayınlanacak kılavuzda belirtilen takvim doğrultusunda 6 hafta süreyle yapılması esastır. İlçe, ilveyaülkegenelindegenelhayatıetkileyensalgınhastalık,doğalafet,elverişsizhavakoşullarıvebenzeri durumlardabusürelerBakanlıkveya mülkiidareamirliklerincedeğiştirilebilir.

      8.2.    BYO kurslarının; hafta içi ve cumartesi günleri yapılması esastır. Kurslarda bir ders saatinin süresi 40dakikadır.

      8.3.    BYO kurslarının kurs saatleri, kurs merkezinin imkânları ölçüsünde her birkursgünü2saattenaz,8saattençokolmamaküzereplanlanır.Derslerin40’ardakikaolarakayrıayrı işlenmesi esastır. Ancak atölye/ders içeriği, ulaşım, güvenlik, iklim gibi konularda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyledersler blok şeklinde de yapılabilir.

Ock

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ (BİLSEM)

YARIYIL TATİLİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI

UYGULAMA ESASLARI

2023

Ekm

Merkezimizde  27-28-29 Ekim 2022 tarihlerinde "Ulusal Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitiminde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Kongresi"  düzenlenecektir.

Kongre hakkında detaylı bilgilere erişmek için kongremizin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

https://www.zey-rpdk.com/

Haz

Haz

Haz